Beleef de locatie

In KlaversJansen bevind je je in de meest hybride hotspot in de stad die je maar bedenken kunt. Waar je de verbinding maakt. Met jezelf. Met elkaar. Een dynamische plek waar je kunt wonen, werken en genieten. Samen met buren, makers en publiek. Een plek waar cultuur en creativiteit van zich laten horen en zien.

Havenkwartier

KlaversJansen maakt deel uit van het Bredase Havenkwartier, een uniek binnenstedelijk havengebied met ruimte voor moderne stedelijkheid, creatief ondernemerschap en cultuur. KlaversJansen is de eerste ontwikkeling in het Havenkwartier en markeert daarmee het begin van een compleet nieuwe stadswijk.

Het KlaversJansen-terrein wordt getransformeerd tot een creatief-culturele hotspot in combinatie met wonen. Waarbij de nadruk ligt op de bestaande kwaliteiten zoals live-art en podiumkunsten. Er is volop ruimte voor activiteiten en festiviteiten, zowel in de bebouwing als in de openbare ruimte.

De Strip

Klavers Jansen vormt samen met het Backer & Rueb-terrein ‘’De Strip’’ van het Havenkwartier. In totaal worden hier bijna 700 woningen en appartementen gerealiseerd, gecombineerd met zo’n 12.000 vierkante meter aan commerciële en culturele voorzieningen zoals horeca, retail, kantoorruimtes en maatschappelijke voorzieningen.

De Strip wordt een uniek stedelijk gemengd gebied waar nieuwe woningbouw samensmelt met bestaand industrieel erfgoed en cultuurgoed. Het unieke stadsdistrict wordt omsloten door rivier de Mark, de Belcrumhaven, de historische Speelhuislaan en een nieuw stadspark aan de Industriekade.

Industrieel verleden

Het KlaversJansen-terrein ontleent zijn naam en industriële karakter aan de groente- en fruitconservenfabriek die van 1926 tot 1999 op deze locatie is geëxploiteerd door de familie Klavers-Jansen. Naast deze conservenfabriek bevonden zich in en rondom het gebied ook een azijnfabriek, een jamfabriek, een pettenfabriek en een limonadefabriek. De afgelopen decennia hebben al deze industriële bedrijven de activiteiten beëindigd of verplaatst.

Op het KlaversJansen-terrein zijn nog verschillende loodsen, hallen, bedrijfswoningen én de voormalige azijnfabriek te vinden. Deze gebouwen worden gerenoveerd en getransformeerd om ruimte te maken voor zowel bestaande als nieuwe cultureel-maatschappelijke functies.

Ontdek. Ontpop. Ontmoet.

Bewust en verantwoord

De gebouwen in KlaversJansen worden volgens hoge duurzaamheidsnormen gerealiseerd. Ze zijn uitgerust met zonnepanelen, moderne energiesystemen en hoogwaardige isolatie. Zo houden we de energielasten laag en het wooncomfort hoog. Met het toepassen van groene daken en zelfs groene gevels vormen natuur en klimaat een belangrijk onderdeel van de gebouwontwerpen.


Vernieuwend aanbod

Verdeeld over 4 nieuwe gebouwen worden op het KlaversJansen-terrein 165 woningen en appartementen gebouwd. Het aanbod bestaat grotendeels uit koop- en huurwoningen in het middensegment en uit sociale huurwoningen. Aantrekkelijk voor jong en ouder om er stedelijk te wonen, maar waar je ook je talenten kunt ontplooien of die van anderen kunt bewonderen.


Cultuurcluster

Bestaande culturele centra als Podium Bloos, De Stokvishallen en Electron vormen momenteel het DNA van KlaversJansen. In de nieuwe woongebouwen komt ook ruimte voor nieuwe culturele en maatschappelijke bedrijven en organisaties die aansluiting vinden bij het bestaande cultuurcluster. Door de vervlechting van vastgoed en cultuurgoed kan de huidige culturele identiteit worden versterkt en bestendigd.


Ontdek wonen

In KlaversJansen woon je in een centraal gelegen stukje stad dat prikkelt om ontdekt te worden. De combinatie van vastgoed, erfgoed en cultuurgoed maakt het tot een dynamische plek waar je stedelijk kunt wonen, maar waar je ook al jouw talenten kunt ontplooien of die van anderen kunt bewonderen. Het woonprogramma bestaat uit 101 huur- en koopappartementen in het middensegment, 54 sociale huurappartementen en 10 vrijesectorwoningen. Meer informatie vind je op onze aanbodpagina.

Ontpop jezelf

In de nieuwbouw is niet alleen ruimte voor woningen. In de plinten wordt plaats gecreëerd voor culturele en maatschappelijke functies. Ook wordt de oude azijnfabriek getransformeerd tot een bruisende horecagelegenheid. Met kleinschalige ateliers, creatieve werkplekken en culturele trekpleisters is er in KlaversJansen nooit gebrek aan inspiratie om je heen.

Ontmoet elkaar

In het nieuwe KlaversJansen ontmoet je elkaar en geniet je van een inspirerende omgeving. Van theatervoorstellingen tot exposities en van jazzoptredens tot creatieve evenementen. Bewoners, makers én publiek zorgen samen voor levendigheid in een spraakmakende vorm. En zo is er voor iedereen iets te beleven!

Partners
Consortium Spoorzone Breda

Het Consortium Spoorzone Breda (CSB) is een in 2004 opgericht netwerk van lokale Bredase marktpartijen, allen actief in de bouwsector en/of projectontwikkeling. Doel van het CSB is om met een ‘samen sterk’-principe een actieve betrokkenheid te creëren in de totale ontwikkeling van de Bredase Spoorzone.

Meer tonen
Minder tonen
Winters Bouw & Ontwikkeling

Winters creëert en koestert sinds 1850 waardevolle plekken. Winters bouwt en ontwikkelt niet zomaar, zij doet dit met ambitie. Enerzijds willen wij waardevolle plekken creëren voor onze kopers en opdrachtgevers. Voor hen ontwikkelen, bouwen en onderhouden wij een bijzondere plek om te koesteren en trots op te zijn, nu en in de toekomst.


Anderzijds willen wij uitdagende en waardevolle werkplekken creëren voor onze medewerkers. Hen koesteren wij als ons meest waardevolle ‘bezit’ en met hen bouwen wij aan een duurzame toekomst.

Meer tonen
Minder tonen
Alwel

Alwel zet zich in voor voldoende, goede, betaalbare en duurzame woningen in Breda, Etten-Leur en Roosendaal. Elke dag staan we klaar voor onze huurders. Vooral voor mensen met een laag inkomen. Voor hen voelen we ons extra verantwoordelijk. Daarom zijn we aanwezig en zichtbaar in onze wijken en buurten. We willen een buurtcorporatie zijn. Onze mensen die in de wijk werken staan dichtbij de bewoners. Ze kennen elkaar en weten elkaar te vinden.

Meer tonen
Minder tonen
HPO Vastgoed

HPO creëert als onafhankelijke projectontwikkelaar vastgoedprojecten in de woningbouw. Het is de combinatie van missie, ervaring, kennis, netwerk en vertrouwen om vastgoedprojecten te kunnen initiëren en realiseren. Hpo doet dit met creativiteit, kwaliteit, duurzaamheid, marktconformiteit en vanuit de wil om samen te werken.


Samen met overheden, woningcorporaties, vastgoedbeleggers en bouwbedrijven werken we aan de omgeving waarin de kwaliteit van wonen en leven optimaal dient te zijn. Wij stellen in onze projecten de eindgebruiker centraal, pas dan kan er toegevoegde waarde worden geleverd.

Meer tonen
Minder tonen
Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten

We streven naar gebouwen met een eigen karakter, een bijzondere ruimtelijkheid en een duurzame afwerking. Het vinden van de essentie is daarbij voor elke taak het belangrijkste. Zo ontstaan ​​eenvoudige maar krachtige concepten, die zo kritisch en consistent mogelijk worden uitgewerkt. Wij geloven in de waarde van architectuur en in het belang van hoogwaardige gebouwen.

Meer tonen
Minder tonen
Bureau Fraai

We believe timeless one-of-a-kind architecture is nested within three connected levels: It lives within the hearts of the people, it engages the community and it is in harmony with the wider ecosystem.

Meer tonen
Minder tonen
Blijf op de hoogte
Wil jij niets missen over de nieuwste ontwikkelingen van KlaversJansen? Schrijf je dan in en blijf vanaf nu op de hoogte. Lees hier onze privacyverklaring.
Ik ben geïnteresseerd in…
Bedankt voor je inschrijving! Je ontvangt een inschrijfbevestiging (niet ontvangen? Check je spam folder).
Oeps! Er ging iets fout, probeer het (later) opnieuw.

Contact
Rat Verleghstraat 116
4815 PT Breda
info@klaversjansenbreda.nl

Privacyverklaring

Consortium Spoorzone Breda
Woningcorporatie Alwel
Winters bouw & ontwikkeling

Partners
HPO Vastgoed
Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten
Bureau Fraai

created by Bigbooom