Herontwikkeling KlaversJansen bereikt weer een nieuwe mijlpaal
2 maart 2023
De herontwikkeling van het KlaversJansen-terrein in Breda komt steeds dichterbij. Het Consortium Spoorzone Breda (een samenwerking tussen Winters bouw & ontwikkeling en woningcorporatie Alwel) heeft begin 2023 weer nieuwe, belangrijke stappen in het ontwikkelproces kunnen zetten.

Bestemmingsplan

Op 2 maart 2023 heeft de Bredase gemeenteraad het bestemmingsplan KlaversJansen formeel in behandeling genomen. De bestemmingsplanwijziging moet de realisatie van 165 appartementen en diverse cultureel-maatschappelijke voorzieningen op het KlaversJansen-terrein in de wijk Belcrum mogelijk maken. Vanuit de gemeente waren tijdens de eerste beeldvormende besluitvormingssessie veel positieve geluiden te horen. Het woningbouwprogramma, dat voor 95% uit sociale huurwoningen en middensegment koop- en huurwoningen bestaat, is een welkome en broodnodige aanvulling voor de stad.

Naar verwachting neemt de gemeenteraad nog in maart 2023 een definitief besluit over de bestemmingsplanwijziging. Daarna ligt het bestemmingsplan voor een periode van 6 weken openbaar ter inzage.

Het Consortium Spoorzone Breda verwacht eind 2023 te kunnen starten met de bouw van de eerste fase. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via deze website.

Meer nieuws
Blijf op de hoogte
Wil jij niets missen over de nieuwste ontwikkelingen van KlaversJansen? Schrijf je dan in en blijf vanaf nu op de hoogte. Lees hier onze privacyverklaring.
Ik ben geïnteresseerd in…
Bedankt voor je inschrijving! Je ontvangt een inschrijfbevestiging (niet ontvangen? Check je spam folder).
Oeps! Er ging iets fout, probeer het (later) opnieuw.

Contact
Rat Verleghstraat 116
4815 PT Breda
info@klaversjansenbreda.nl

Privacyverklaring

Consortium Spoorzone Breda
Woningcorporatie Alwel
Winters bouw & ontwikkeling

Partners
HPO Vastgoed
Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten
Bureau Fraai

created by Bigbooom